Hoe werkt Energetix?

werking magneet kleinIn de sierraden zitten 1 of meer neodymium magneten met een sterkte van 0,12 Tesla c.q. 1200 Gauss. In de powerhartjes 0,2 Tesla c.q. 2000 Gauss.
1200-2000 Gauss wordt geacht een werkzame en veilige waarde te zijn. 

De sierraden hoeven niet strak op de huid geplaatst te worden voor de magnetische werking. De magneten stralen ongeveer 3 cm diep het lichaam in. Dit is onschadelijk. 
De magneet hoeft de  ader niet te raken. Dit komt ook door deze uitstraling. De magneten stimuleren in de regel tevens de hart en dikke darm meridiaan. Het bindweefsel van het menselijk lichaam geleidt deze magnetisch " stroom" naar de meridiaan.
Verder stroomt het bloed vanuit de arm het hele lichaam door, en komt zo op alle plaatsen.

Een uitzondering vind ik echter de hartjes. Ervaring geeft aan dat als men de hartjes op de plaats draagt waar het het pijnlijkst is, dat ze hart op tubigripdan sterker werken.
1 hartje is voor chronische klachten, 2 hartjes voor acute klachten en 3 hartjes voor trauma op betreffende plaats.

Als men koper in de sieraden of hartjes heeft zitten is het wel de bedoeling dat het koper de huid raakt. Daar neemt de huid de benodigde hoeveelheiden koper op om ontstekingsremmend te kunnen werken. Dat is een natuurlijke reactie van de zuurgraad van de huid en het koper. Hierdoor kan de huid groen verkleuren.  De plek maakt u gemakkelijk schoon met water en zeep, en evt wat citroensap. 

Veel sierraden van Energetix hebben wel koper, en andere bewust niet. Niet iedereen heeft namelijk het koper nodig, zijn overgevoelig voor koper, of het materiaal kan om technische redenen geen koper hebben. 
Als u geen last wil hebben van het koper kunt u transparante nagellak over het koper smeren. Of informeer naar kopervrije producten. De hartjes zijn zowel met als zonder koper verkrijgbaar tegen dezelfde prijs. 

In principe stroomt het bloed in beide polsen gelijk, en kan de armband aan beide kanten gedragen worden.
Volgens de oosterse geneeswijze is het lichaam a-symetrisch. Elke pols heeft zijn eigen acupunctuur punten en meridianen. 
Als u bijvoorbeeld een te lage bloeddruk heeft kunt u de armand het beste links dragen, en bij een te hoge bloeddruk rechts. 

Ook krijg ik de vraag hoe een armband de pijn in de knie kan verlichten.
De magneten verbeteren de zuurstof opname in het bloed, en zorgen er ook voor dat de afvalstoffen  efficienter uit het bloed te vervoeren. De magneet beinvloed de bloedsomloop simpel omdat het ijzer (hemoglobine) in de magnetische kracht naar zich toe trekt en meeneemt de bloedbaan in.  Magneten trekken als het ware de rode bloedcellen los van elkaar, zodat de totale oppervlakte van die rode bloedcel gebruikt kan worden om zuurstof en afvalstoffen te transporteren. 

Afvalstoffen verlaten via de ontlasting en urine het lichaam. Vooral in het begin kunt u ervaren dat u vaker naar toilet moet. Dat verklaart ook dan als u te weinig drinkt u hoofdpijn kan krijgen. Door de energieke doorbloeding kan het lichaam nu effectiever zuurstof en voedingsstoffen naar alle cellen in het lichaam vervoeren. Dus ook naar de knie. Het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd en het lichaam komt weer in balans.

De magneten hoeven niet 24/7 gedragen te worden. Meestal volstaat of overdag of snachts. 

Los van het mogelijke effect van de magneten in de sieraden op uw algemene gevoel van welzijn, hebben de ENERGETIX sieraden ook nog een aantal productgebonden voordelen.

waterquartet

* de afwerking van de ENERGETIX sieraden is van hoge kwaliteit
* gemakkelijk (ver)draagbaar - ook geschikt voor mensen met nikkelallergie
* er zijn geen neveneffecten of bijwerkingen
* de ENERGETIX sieraden zijn gemakkelijk te combineren met uw andere sieraden
* comfortabel om te dragen en gemakkelijk in gebruik
* de magneetkracht doet ongemerkt zijn werking en kan niet vergeten worden
* de magneetsieraden zijn van designers niveau en zien er bijzonder aantrekkelijk uit
* uitgebreide collectie magneetsieraden passend bij ieders persoonlijke smaak - levensstijl
* er zijn diverse accessoires (ENERGETIX Wellness) verkrijgbaar, zoals magneetzolen, massagemagneten, magneethart en magneetstrip, magneetstaven, magnetrelax slaapmasker en magneetbandage
* de ENERGETIX sieraden en accessoires zijn voor bijna iedereen betaalbaar
* uitstekende prijs - kwaliteitsverhouding
* Water is de belangrijkste fundamentele stof voor ons lichaam. Wij raden u aan om minstens twee liter water per dag te drinken. 

De ENERGETIX sieraden en accessoires dienen NOOIT ter vervanging van medische hulp in het geval van gezondheidsproblemen! Het is dus zeer belangrijk, dat u een arts raadpleegt bij ernstige klachten of ziekte.

728x90 ENERGETIX NL 1 06